Om oss

PicsArt_01-07-05.27.48-4

Historia

Psykologtjänst i Skåne startades 2014 av Marie Kleiman-Ring. Här finns verksamma psykologer som har arbetat med många olika uppdrag och klienter i sina karriärer. Beroende på vad uppdragen handlar om har vi anlitat duktiga och erfarna medarbetare som hjälper till i verksamheten. Sedan 2016 tar vi också emot vuxna för utredning med neuropsykiatrisk frågeställning.

Till vår hjälp med att göra bedömningar tar vi vid behov in en rad duktiga medarbetare:

Alla utredningar genomförs i nära samarbete med legitimerad läkare som också är specialist i psykiatri.

När utredningar berör barn utgör en pedagog en viktig del i våra neuropsykiatriska utredningar då denne ur sitt perspektiv gör en bedömning av barnets fungerande i skolan.
 
I de utredningar där det finns behov av en grundlig motorisk bedömning anlitas sjukgymnast.

VI SOM JOBBAR PÅ MKRPIS

Leg psykolog

Marie Kleiman-Ring

Marie är legitimerad psykolog och specialist i klinisk psykologi. I flera år har hon arbetat med barn och ungdomar i skola, psykiatri och habilitering. Där har hon främst arbetat med utredningar med neuropsykiatrisk frågeställning samt med behandling av ångest, nedstämdhet, tvång och trauma.

Leg psykolog

Petra Lindqvist

Petra är legitimerad psykolog och hon har sedan 10 år tillbaka arbetat med neuropsykiatriska utredningar inom habilitering och psykiatrisk verksamhet. Hon har också erfarenhet av arbete inom skola och inom mödra-barnhälsovård.

Leg läkare, specialist psykiatri

Agata Ostapowicz

Agata är överläkare och psykiater, och jobbar både inom barn- och vuxenutredningar som sker på mottagningen som rådgivande läkare och expert.

Leg psykolog

Maja Andreani

Maja är legitimerad psykolog och har erfarenhet av utredningar på både barn och vuxna. Hon har varit en del av PIS-teamet sedan början av oktober 2021.

Leg psykolog

Cecilia Borglin

Cecilia är legitimerad psykolog och har erfarenhet av utredning för både barn och vuxna. Hos oss gör Cecilia främst bedömningssamtal och anhörigintervjuer.

Leg läkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri

Liselotte Fridfors Hjortenhammar

Lotta är överläkare och psykiater, och jobbar främst inom barnutredningar som sker på mottagningen som rådgivande läkare och expert.

Psykologassistent

Sara Pavlovic

Sara studerar på psykologprogrammet i Lund och har varit en del av PIS-teamet sedan september 2021.

Psykologassistent

Sandra Andrekson

Sandra studerar på psykologprogrammet i Lund och har varit en del av PIS-teamet sedan september 2021.

Administratör/Reception

Sissela Sjöberg

Sissela är administratör och receptionist  och har varit en del av PIS-teamet sedan september 2020.

Välkommen hit!